Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El PSC facilitarà que Vilanova i la Geltrú tingui Pressupost municipal l’any 2023

IMG_20221212_201553

Les mesures que hem presentat des del grup municipal socialista estan relacionades sobretot amb la necessitat de revertir la situació de degradació de l’espai públic, la promoció social i econòmica en l’actual context econòmic. També pretenen començar a desencallar projectes o propostes necessàries per a la ciutat

El PSC considera que deixar la ciutat sense pressupost pel 2023 seria una irresponsabilitat, per això, des del mes de setembre el grup municipal socialista va fer arribar al govern les propostes econòmiques i polítiques que aquest va demanar abans de les vacances, per encarar el debat d’ordenances i pressupost.

En el moment d’enviar aquelles propostes, el govern encara estava format per ERC i Junts i dos exregidors de la CUP. És durant aquestes darreres setmanes, i després del Ple de les que el govern va perdre per no avenir-se a negociar, que el PSC ha constatat voluntat i predisposició per debatre, motivada segurament per la situació de minoria del govern i de l’altra, la necessitat compartida de tenir un pressupost municipal per a l’any 2023 davant d’uns mesos complexos econòmicament, a on caldrà fer front a qüestions com els increments de preus que també ha d’assumir l’Ajuntament o l’increment salarial dels empleats públics segons l’acord del govern central assolit per a totes les administracions públiques davant la pèrdua de poder adquisitiu dels empleats públics.

Tampoc s’escapa que aquest pressupost el gestionarà un nou govern que sorgirà de les urnes a partir del maig, i per tant, estarà subjecte als canvis o modificacions davant d’un canvi d’etapa que s’obrirà amb l’elecció del nou consistori.

En aquest context, el PSC va presentar una bateria de mesures que han estat rebudes i s’han pogut debatre amb el govern, relacionades sobretot amb la necessitat de revertir la situació de degradació de l’espai públic o la promoció social i econòmica en l’actual context econòmic i de començar a desencallar projectes o propostes necessàries per a la ciutat. Tot i això, cal remarcar que aquest no és el pressupost que faria el PSC. A més, també s’ha condicionat que per facilitar l’acord de pressupost aquest no estigui lligat a les requalificacions d’alguns llocs de treball que el govern també ha posat sobre la taula sense consens de la representació sindical.

Aquest posicionament s’afegeix també a altres que s’han produït els darrers mesos per facilitar la modificació del pressupost en relació amb els ajuts de més de 3 milions d’euros Next Generation o altres, i que sense el vot del PSC s’haguessin perdut, com tampoc hagués pogut prosperar actuacions com el projecte de la nova comissaria de Policia Local que ja té previsió en el proper pressupost.

Aquesta decisió s’ha informat i debatut aquest dilluns a l’assemblea de l’agrupació socialista just després d’haver-se presentat la proposta de Pressupost a tots els grups municipals en comissió informativa i que serà debatuda al Ple del dilluns vinent.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat