Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Més per Vilanova i la Geltrú

MésVilanovailaGeltrú

La ciutat necessita un Pla Estratègic: Vilanova i la Geltrú Horitzó 2030, pensar en el model de ciutat, l’urbanisme, polítiques sostenibles i d’inclusió des del sentit comú i la capacitat de lideratge

El passat dimarts 15 de novembre vaig presentar a la ciutadania els principals eixos en què se centrarà el programa de govern que pensem que necessita Vilanova i la Geltrú. És un fet consolidat que cal un canvi i el PSC és l’únic partit amb força, impuls, projectes i valors per fer avançar-la.

Quatre anys després d’haver guanyat les darreres eleccions municipals, els i les socialistes de Vilanova i Geltrú reafirmem el nostre compromís amb la ciutadania i ho volem fer amb un projecte de visió àmplia, no pensant en els propers quatre anys sinó en un programa que tingui la mirada a l’any 2030. Cal entomar els grans reptes que té en tot els àmbits i amb un plantejament de ciutat a llarg termini sense oblidar les qüestions urgents.

En són exemples l’àmbit de la sostenibilitat i les polítiques d’inclusió com necessitats immediates, com també avançar cap una ciutat socialment més justa i capaç de dur a terme un procés de reindustrialització verda. Per fer això cal, en primer lloc, un govern que treballi única i exclusivament per a la seva ciutadania i que executi la seva acció política per mitjà de la fórmula basada en el diàleg, suma, consens i acord, que és quelcom inexistent avui a la nostra ciutat,  fruit, un cop més, de l’enllaç fallit entre tres formacions polítiques, ara ja dues, que, en el seu moment, només les va unir allunyar al PSC de l’alcaldia.

No partim de zero, del PSC de Vilanova i la Geltrú hem donat resposta, en la mesura que ens ha estat possible, a les necessitats de la ciutadania i de la ciutat, articulant-nos com a govern alternatiu, traslladant-nos als barris i portant al ple de l’Ajuntament mocions, propostes i plans d’actuació immediata que tenien com a únic objectiu millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Som conscients de la situació: a un govern sense projecte ni il·lusió, li qual cal sumar els efectes d’una emergència sanitària i de la inflació de preus a causa de la guerra a Ucraïna. Però si avui som capaços de començar a construir una alternativa amb força, ho fem amb el convenciment d’haver dut a terme una oposició responsable i constructiva, que ha posat sempre per sobre l’interès i el benestar dels vilanovins i les vilanovines. Raó per la qual em reafirmo en la convicció que el PSC és la millor aposta per dur a terme el canvi que la nostra vila necessita.

N’és un exemple quan vam ser els primers a creure i posar sobre la taula una gran aliança, un Pacte de ciutat en tots els àmbits, capaç d’implicar a totes les forces polítiques i als agents socials i econòmics de la ciutat en un únic projecte. Tot perquè Vilanova i la Geltrú pogués fer front a les conseqüències que la pandèmia de la Covid-19 ha deixat a casa nostra. Pel PSC ningú es podia ni es pot quedar enrere i així ho hem demostrat estant al costat de la gent, trepitjant el carrer, escoltant als veïns i les veïnes i intentant acostar l’administració als barris. I ja us avanço que així ho seguirem fent, perquè cal imaginar, planificar i dibuixar la Vilanova i la Geltrú del futur.

I especialment, podem avançar ja algunes d’aquestes grans idees amb les que estem treballant: impulsar un Pla Estratègic: Vilanova i la Geltrú Horitzó 2030, i també de forma complementària, parlar d’urbanisme. Nosaltres sí que parlarem d’urbanisme, aportant sentit comú i capacitat de lideratge, perquè com a ciutat ens cal, més que mai, un debat profund per prendre les decisions que siguin necessàries a fi d’actualitzar el nostre planejament urbanístic i adaptar-lo a les necessitats actuals i futures de la ciutat.

Finalment, aquestes idees es complementen amb el que considerem que ha de ser l’acció del govern, i que en aquests moments es basa a partir de tres prioritats especialment evidents i complementàries que necessita la ciutat: l’espai públic i la mobilitat, per tenir una ciutat neta, segura i ordenada;  les polítiques socials i d’inclusió, pensant en tots els col·lectius, especialment les joves i les dones, i les polítiques culturals i esportives com a elements de cohesió social i de promoció amb l’únic objectiu de recuperar l’orgull de ciutat i de convertir Vilanova i la Geltrú en una ciutat atractiva, plenament inclusiva, que exerceixi la capitalitat que li pertoca dins el territori.

Per tot això hem volgut definir aquest treball amb el lema “Més Vilanova i la Geltrú”, en aquesta fase de suma per construir el programa basat en l’escolta activa de tothom qui vulgui participar per fer possible un canvi, i us convido a que ens acompanyeu.

Juan Luis Ruiz
Candidat a l’alcaldia del PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat