Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Valoració Ple de maig

ple-maig

És, gràcies a les mocions dels grups municipals a l’oposició, les úniques que propicien el debat polític que almenys en el cas de les que presenta el PSC, estan centrades en qüestions municipals d’interès pels vilanovins i vilanovines.

Del passat Ple, el grup municipal socialista ha volgut destacar dos punts.

Pel que fa a la municipalització dels Centres Cívics, el PSC es va abstenir per coherència amb el mateix vot que va fer a l’inici d’aquest expedient, perquè no s’ha modificat, ni s’ha aclarit ni hi ha cap matisació en cap aspecte.

La regidora socialista Teresa Llorens va manifestar de nou, que el projecte de municipalització que està fonamentat en un replantejament dels Centres Cívics però el govern no explica quin és aquest nou model, ni ho ha fet en cap òrgan de debat amb la oposició.

Tampoc es modifica el fet que fins que no es produeixi la funcionarització dels treballadors i treballadores, aquestes estaran fent treballs semblants als de personal de l’ajuntament en condicions laborals diferents. Aquesta serà la primera municipalització que es fa a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú sense un diàleg ni un consens amb els grups de l’oposició ni amb els representants dels treballadors i les treballadores, i a més, no es posa data concreta a aquest procés de funcionarització.

Precisament sobre el funcionament d’aquests equipaments cívics a la ciutat, la moció del grup municipal socialista proposava el retorn progressiu a la normalitat dels Centres Cívics i que va ser rebutjada pel govern. Una moció que no qüestionava l’acció de govern sinó que proposava adaptar els Centres Cívics a les mesures determinades pel Procicat per tal que les  entitats puguin realitzar activitats amb totes les garanties sanitàries i així determinar un procés de reobertura dels centres.

El regidor socialista Juan Luis Ruiz destaca la predisposició de la CUP a votar sempre en contra a les propostes del PSC en base a retreure-li el passat, posició de la que n’és captiu tot el govern.

Desprès de valorar el ple de maig el grup municipal socialista ha valorat el projecte de la recollida d’escombraries porta a porta que el govern va presentar fa uns dies conjuntament a les entitats i als grups de l’oposició.

El PSC no està en contra del model de la recollida porta a porta però sí que qüestiona la capacitat del govern per gestionar aquest nou model, com ha estat incapaç de gestionar per exemple la mobilitat a la ciutat. No ha establert cap tipus de diàleg, ni ha arribat a consensos amb cap tema de ciutat. En aquest cas, el model, calendari i tot el procés s’ha fet a esquenes de l’oposició.

Fruit d’aquesta improvisació és bona mostra que el govern va anunciar que el porta a porta començaria l’any 2021, i ara han anunciat que ho serà a partir de 2022. Ruiz recorda que el PSC va demanar que es fes una prova pilot però el govern els ha dit que no cal perquè l’empresa té molta experiència, però no hi ha cap ciutat de més de 50.000 habitants que ho hagi impulsat de cop.

Tot i que el govern manifesta que està tot molt clar, es desconeixen molts aspectes encara. Com per exemple el cost que tindrà,  si com assegura el govern municipal el cost serà superior al d’ara, es desconeix si aquest increment repercutirà en les taxes; si les bosses tindran un xip qui assumirà el cost d’aquestes bosses, com tampoc es coneix si hi ha haurà concurs públic perquè gestioni el servei una empresa externa o hi haurà una municipalització o internalització del servei. En definitiva malgrat el govern anuncia que tot està molt clar, segurament s’anirà improvisant com ja ens tenen acostumats.

El PSC assegura que seguirà atent a les respostes que vagi donant el govern a tots els dubtes que planteja, dubtes no del sistema sinó de la capacitat del govern per tirar-ho endavant amb garanties d’eficiència i eficàcia.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat