Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Iniciem un nou curs polític a Vilanova i la Geltrú

1280px-Casa_de_la_Vila_de_Vilanova_i_la_Geltrú

L’inici de curs polític serveix habitualment per marcar l’estratègia, plantejar nous projectes amb l’horitzó al mig i llarg termini i l’execució d’aquells previstos, sobretot, quan ja hem passat l’equador del mandat. A Vilanova i la Geltrú, el govern municipal ha marxat de vacances deixant la gestió d’allò bàsic, el dia a dia de qualsevol ajuntament en un estat deplorable. L’espai públic es degrada cada dia més, no hi ha cap actuació integral per lluitar contra l’incivisme; de fet, aquest govern ha dimitit en aquest camp, i decideixen mirar cap a una altra banda.

La ciutat està més bruta i deixada que mai, arran de la gestió d’aquest govern que encapçala ERC amb Junts i la CUP. Tots hem vist contenidors desbordats, papereres que no es recullen, mobles i trastos tirats a qualsevol punt de la ciutat durant dies i setmanes: una situació crítica que encara ara no s’ha resolt ni està previst que es resolgui, més enllà de reforços que queden demostrats que són una solució improvisada.

En altres aspectes continuarem amb temes que no es tanquen o que la seva resolució encara tendeix a empitjorar-los: la mobilitat és un dels aspectes on veurem l’enèsim nyap a la Ronda Ibèrica mentre continuem tenint carrers amb asfalts foradats, voreres que no s’arrangen, des de la Rambla i els eixos comercials a barris a on no s’ha fet ni s’ha previst cap actuació. D’altra banda, el nucli antic continua esperant que implementin mesures que ja eren “immediates” l’any 2018.

Tampoc veurem cap novetat en plantejar propostes noves, projectes lligats a cercar noves oportunitats en el camp econòmic o en l’atracció de noves activitats i nous sectors econòmic.  Ja a mig mandat, encara desconeixem quina és l’estratègia comercial, turística i industrial que volen per a la ciutat. Tampoc tenim cap notícia del nou Pla general d’urbanisme ni de treballar per impulsar i consensuar projectes a llarg termini. Més enllà d’un Pla de reactivació, el qual han dedicat moltes fotos i màrqueting, però que no té cap pressupost ni es trasllada en fets reals a la ciutat.

Poc es pot esperar d’un treball de pensar la ciutat a llarg termini quan són incapaços de gestionar el dia a dia i on cada cop són més evidents les “línies vermelles” que imperen dins el mateix equip de govern: a tall d’exemple, l’Eixample Nord continua aturat i no hi ha cap novetat respecte a la façana marítima. Ni transformació del passeig, ni nou ús de la nau de la plaça del Port. Així mateix, tampoc hi ha res sobre una caserna de la Policia Local, promesa pels mateixos que governen, o sobre la planificació i previsió dels nous equipaments que necessita la ciutat.

Cal clarament revertir aquesta situació. L’equip de govern que ens explica que vol “transformar” la ciutat i que el seu Pla de mandat es troba executant-se amb un alt grau de compliment, hauria de deixar de viure en l’autocomplaença per tocar de peus a terra i començar a revertir la situació dels problemes reals que té la ciutat.

Vilanova i la Geltrú necessitat abordar aquestes situacions: cal treballar de forma integral la via pública des de la gestió de residus tot i que encara no sabem quan pensen aplicar el ja anunciat ‘Porta a porta’. Un projecte del que desconfiem totalment per com està dissenyat i planificat. Cal actuar amb tots els recursos per treballar en l’excel·lència, mitjançant un pla d’arranjaments de carrers, voreres, parcs i places. A més, cal treballar per assegurar, insistir i seguir aspectes com la neteja i el manteniment: No podem presumir de ser capitalitat de res amb aquesta imatge.

Cal refer la mobilitat, revertint allò que funcionava com la ronda Ibèrica i prioritzant un centre amable, endreçat i per ús ciutadà, comercial i de forma consensuada i no improvisant. Desencallar la gestió per renovar la gestió del bus urbà per posar al dia un servei que hauria de ser excel·lent i sense el que no es poden aplicar mesures vinculades a la transició climàtica. Tanmateix, cal continuar reforçant i dotant de més recursos en les accions contra l’incivisme i la seguretat ciutadana.

Finalment, cal consensuar i treballar amb entitats, associacions, agents econòmics i socials tres grans aspectes en l’àmbit municipal, els quals necessitem definir a la ciutat de forma urgent amb l’horitzó fixat als propers 15-20 anys: l’activitat econòmica, el model urbanístic i el model social de ciutat. Com volem viure i com volem organitzar el nostre territori amb un horitzó més just, més ecològic i amb més oportunitats. Val a dir, que, en ambdós àmbits, hem generat idees i propostes que s’han rebutjat.

Aquests són les línies de treball per aquest curs amb les quals treballem des del PSC. Des de l’oposició i treballant amb tothom, volem generar un debat i diàleg. Som molt conscients dels límits que tenim amb un govern que imposa la seva majoria absoluta i no escolta l’oposició ni genera debat ni participació, ja no amb els partits que no som al govern sinó amb la ciutadania, i l’exemple el tenim amb dues actuacions d’aquest govern, que tindran una clara repercussió sobre la vida dels veïns, comerços i empreses: la recollida porta a porta i el nou pla de mobilitat al centre, fets sense escoltar ni amb cap participació ni diàleg amb ningú.

La ciutat no necessita ni experiments, ni invents estrafolaris, ni tampoc que se la capgiri per deixar-la en una paràlisi i decadència com està fent el govern liderat per ERC i amb la CUP i Junts. Un govern que viu instal·lat en el qui dia passa anys empeny, sense cap relat ni projecte de ciutat.

Des de l’oposició, com venim fent des de l’inici d’aquest mandat continuarem generant propostes, denunciarem allò que és millorable o no funciona i continuarem treballant per consolidar i ampliar l’alternativa política per a Vilanova i la Geltrú.

Juan Luis Ruiz
PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat