Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Un nou ple municipal, una altra oportunitat perduda

És el moment d’obrir un debat serè i profund a la ciutat sobre el ‘Porta a Porta’, sobretot veient com existeix un replantejament d’aquest model a les ciutats que ja l’apliquen

Des de fa mesos que el PSC Vilanova i la Geltrú venim denunciant l’actitud del govern municipal que conformen ERC-Junts-CUP, respecte a la consideració i participació de l’oposició en el debat públic. Una actitud que neix de la desqualificació permanent cap a tot allò que ve des de l’oposició, i especialment, de les propostes que fa el Grup Municipal Socialista. Ni les escolten i molt menys les tenen en consideració.

Sempre hem dit, en aquest i en l’anterior mandat que des de l’oposició volíem tenir una actitud propositiva i quan una iniciativa o projecte ens ha semblat que era bo per Vilanova i la Geltrú, hem votat a favor i li hem donat suport. Un posicionament que ni l’ha tingut ni el té el govern ni els grups municipals que l’integren.

De fet, ERC i la CUP, quan eren a l’ oposició, van votar en contra d’una nova licitació que hauria permès que en els darrers 3 anys la recollida d’escombraires, la neteja de la ciutat, en definitiva la imatge de Vilanova i la Geltrú, fos una altra a la que veiem avui en dia. Pel seu vot contrari a la licitació, a hores d’ara, els serveis són coberts per una empresa sense contracte i amb pròrroga forçosa denunciada. No obstant això, el pitjor per a la ciutat, és que a curt termini no es veu solució a aquest problema, per la incapacitat del govern municipal.

Des del PSC de Vilanova i la Geltrú lamentem el to, i el nivell de debat del darrer ple municipal, però, sobretot, també l’actitud de l’alcaldessa. En lloc de moderar el debat, es va dedicar a defensar a la regidora de la CUP, qui prèviament, havia entrat en desqualificacions personals contra el regidor del PSC que defensava la moció. Regidora, que junt amb la resta del govern, són responsables de la situació de deixadesa en què es troba Vilanova i la Geltrú.

D’aquesta manera, es consolida qui està marcant l’estratègia política a la ciutat: és la CUP, qui lidera el govern de la ciutat, i no pas ERC, qui se suposa que ho hauria de fer.

Per tot això, des del PSC demanem que s’aprofitin els mesos en què la licitació del contracte del servei de recollida d’escombraries entra en suspensió cautelar. És el moment d’obrir un debat serè i profund a la ciutat sobre el ‘Porta a Porta’, sobretot veient com existeix un replantejament d’aquest model a les ciutats que ja l’apliquen. Cal un procés participatiu real amb tots els sectors econòmics, entitats, associacions de veïns, en definitiva amb tots els col·lectius de la ciutat. Cal explicar a tota la ciutadania el model, el seu impacte, quin serà el cost i com es finançarà, això es el que el socialisme vilanoví va presentar en forma moció.

El govern va votar en contra, ja que en ella es demanava que, durant aquest període, també es suspengués cautelarment l’increment del 20% de la taxa de la recollida d’escombraries i que es preparés un pla alternatiu perquè si aquesta suspensió s’allarga no es deteriori més l’espai públic. Cal recordar, que era el propi govern qui defensava que aquest augment de la taxa  era per implantar el nou model de recollida a la ciutat..

No obstant això, celebrem que s’aprovés per unanimitat la segona moció que presentàvem i que reclama al Departament de Salut de la Generalitat el finançament i les inversions necessàries per garantir un nivell de qualitat en els serveis sanitaris del Garraf. Cal que després de la pandèmia – ja era necessari abans – que la Generalitat posi fil a l’agulla per planificar la construcció del nou hospital de Vilanova i la Geltrú. Un procés que s’hauria de dur a terme en un termini de 6 mesos i que hauria de contemplar la reforma d’espais de l’Hospital Residència Sant Camil, segons les necessitats detectades en els diagnòstics fets.

Tot i el vot favorable de tots els partits, malauradament considerem que és de cara a la galeria, ja que els dos grups amb responsabilitat al govern de la Generalitat (ERC i Junts) es van abstenir en la mateixa moció presentada pel PSC-Units per Avançar al Parlament de Catalunya. Com tampoc veiem cap partida en el pressupost presentat pel govern de Catalunya. Tot i així, continuarem treballant i lluitant perquè aquesta proposta no quedi oblidada en un calaix i s’aprofitin els recursos que han de venir per posar al dia a la comarca tot el sector de la salut.

 

Juan Luis Ruiz

PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat