Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El Parlament aprova la resolució del PSC per al nou hospital comarcal de VNG

eix-entren-en-funcionament-les-noves-urgencies-pediatriques-de-lhospital-de-sant-camil-128835

Sorprèn l’abstenció de JuntsxCat i d’ERC: Ambdues formacions posen en dubte la necessitat d’aquesta infraestructura a la comarca

El passat 28 d’octubre la comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar la resolució presentada pel diputat Juan Luis Ruiz –grup dels Socialistes-Units per Avançar–, on s’insta al Govern de Catalunya a redactar, en un termini màxim de sis mesos, el projecte bàsic, i posteriorment l’executiu, per a la construcció del nou hospital comarcal de Vilanova i la Geltrú.

La resolució va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte  el  d’ERC i el de JuntsxCat: ambdues formacions es van abstenir per no ser acceptada una esmena que van presentar i que supeditava la necessitat de l’Hospital a una nova valoració del Consorci de l’Alt Penedès i el Garraf. Per a ERC i JuntsxCat, cal que el consorci torni a valorar si el Garraf requereix una nova infraestructura sanitària com és el Nou Hospital Comarcal del Garraf a Vilanova i la Geltrú.

Així doncs, sorprèn l’abstenció de JuntsxCat,  ja que en el seu programa electoral duia: “Continuarem treballant per a la construcció, a Vilanova i la Geltrú, del nou hospital de referència de l’Alt Penedès i el Garraf”. Tanmateix, sorprèn el posicionament, d’ERC. La seva cap de llista, en la primera entrevista com a alcaldessa, reclamava, també, el nou hospital comarcal: “La ciutat fa prop de deu anys que espera: No és un caprici”.

Cal recordar, que l’any  2010, el Departament de Salut, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Cat Salut i el Consorci Sanitari del Garraf signaven el Protocol Marc d’intencions  i col·laboració per a promoure el pla de reordenació Hospitalària del Garraf, un acord on es contemplava la construcció d’un nou centre hospitalari comarcal a la capital del Garraf.

Després d’11 anys, el PSC considera imperiosa la necessitat d’aquesta nova infraestructura per a la comarca. Durant més d’una dècada, s’han fet plans funcionals, plans directors, plans de viabilitat, concursos d’idees per la construcció d’equipaments, entre d’altres. És evident que cal planificar ja la construcció i la dotació de recursos humans.

Vilanova i la Geltrú, i el Garraf, necessiten dotar-se ja de les infraestructures sanitàries i dels recursos necessaris per al benestar de la seva ciutadania. No pot esperar 10 anys més.

 

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat