Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El fracàs del govern municipal

Regidors CUP a Ajuntament de VNG

El posicionament dels representants de Capgirem Vilanova-CUP al consistori confirma la debilitat del projecte polític del govern municipal que encapçala ERC i que ara se sustentarà en tres regidors no adscrits

Aquest matí s’ha fet públic el posicionament dels tres regidors de la CUP anunciant que abandonen la candidatura amb què es van presentar a les eleccions i mantenint les seves actes, i per tant, convertint-se, ara ja sí, en trànsfugues. Això suposa un pas més en la deriva a la qual duu l’equip de govern la política municipal en aquest mandat.

Més enllà de qüestionar l’actitud ètica dels 3 regidors, amb una decisió que el què fa és allunyar més a la ciutadania de la política, volem posar èmfasi en el fet que durant anys hem escoltat dels mateixos regidors discursos i lliçons sobre els valors de la política, o bé que els altres partits representàvem la hipocresia, o inclús, que els nostres posicionaments representaven actituds antidemocràtiques. Aquest és un cas evident que qui més parla o alliçona és qui més ha de callar, o de ser coherent en política i practicar amb l’exemple. La seva decisió evidentment és personal, però té un impacte sobre la política municipal, confirmant la debilitat del projecte polític del govern que encapçala ERC a Vilanova i la Geltrú, que ara se sustentarà en tres regidors no adscrits.

D’aquesta manera deixen a la CUP, partit amb qui van signar un acord polític, fora del consistori. ERC no pot mirar cap a una altra banda per assegurar-se la majoria amb una maniobra que clarament és qüestionable des del punt de vista ètic.

El govern va néixer ja amb un acte de desobediència d’una de les formacions, Junts per Vilanova, dels acords de la seva assemblea en el Ple d’investidura l’any 2019, per acabar el mandat amb tres regidors que desobeeixen també els acords de la seva assemblea. Es confirmen, doncs, unes maneres de fer, la falta de valors i l’actitud de regidors del govern no només en els seus òrgans interns, sinó en el que ve sent una forma d’actuar durant tot el mandat: a cop de decret, sense cap mena de debat polític, menyspreant els grups de l’oposició i sense escoltar la ciutadania ni les entitats en tots i cadascun dels projectes i actuacions que han desenvolupat.

Malauradament, qui pateix aquesta situació és la ciutat, que pateix una paràlisi, un abandonament dels serveis i una degradació que a un any de les eleccions es maquillarà a cops de pegats i pintures, sense que existeixi un model o un projecte clar. L’existència de tres partits fins ara absolutament antagònics ha comportat una evident absència de lideratge i que cada partit gestioni la seva parcel·la sense una visió de conjunt ni cap coordinació.

Des del PSC, lamentem l’espectacle d’aquest govern mentre la gestió de la ciutat queda en un segon marge, Vilanova i la Geltrú no s’ho mereix.

 

 

PSC-Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat