Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Comunicat de suport del PSC al personal del servei de recollida d’escombraries

Brossa

Davant la convocatòria de vaga indefinida convocada pels treballadors i treballadores del servei de recollida d’escombraries de Vilanova i la Geltrú, el PSC volem adherir-nos a les seves reivindicacions:

1. L’actual servei es troba sense contracte i prorrogat des de l’any 2018, quan ERC, CUP i SOM VNG van bloquejar la possibilitat de licitar un nou contracte. Els governs de Junts-ERC i després, l’actual govern, han dut el servei a un estat de degradació: impossibilitat de fer inversions ni cap possibilitat de fer-hi millores.

2. L’actual govern ha deixat aquest servei a la seva sort, volgudament han volgut que col·lapsés i ha dedicat milers d’euros en informes, despatxos i consultores en dissenyar un model de porta a porta fet des dels despatxos i sense cap participació, allunyat de la realitat d’una gran ciutat. Amb un servei sense recursos, tenien molt més fàcil justificar aquest model.

3. La licitació del nou servei ve precedida per un augment sense precedents de la taxa d’escombraries que no s’ha notat gens a l’actual servei. Pel que fa al nou servei porta a porta, s’ha fet d’acord amb estudis econòmics que estan sent qüestionats i, a més a més, no va incorporar el conveni dels treballadors i treballadores, que van demanar unes setmanes per acabar-lo de negociar. Aquesta petició també es va fer en el debat de Ple i el govern es va negar a cedir. Finalment, es troba suspès tot el procediment pel Tribunal de Contractes, que ha de determinar si és viable o no tal com ho ha presentat l’Ajuntament.

4. L’Ajuntament, ara sí que ha modificat els plecs per introduir el conveni laboral, però no ha previst les conseqüències econòmiques d’aquest, en una operació desesperada i que deixa el procediment bastant tocat i amb més dubtes sobre la seva viabilitat.

5. El PSC va intentar dur una moció per tal que el govern intervingués a les negociacions i fes mediació per tal de poder arribar a solucions. L’Alcaldessa es va comprometre a informar els grups de l’oposició. No només no s’ha informat dels canvis sinó que el fracàs de les negociacions ha provocat una vaga per tota la mala gestió de tot aquest procediment des de l’inici.

L’única possibilitat que hi ha és retirar la licitació i tornar a iniciar el procediment, petició que el PSC ja va demanar davant dels diversos recursos i dels informes que qüestionen la viabilitat d’aquest model. Per tot això, demanem a l’Alcaldessa que es posi al capdavant i busqui solucions, i si no, que assumeixin les seves responsabilitats per un procés que evidencia la deixadesa i mala gestió d’aquest govern.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat