Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú només encerta quan rectifica

Regidors PSC, al ple de l'Ajuntament de VNG

Nefasta gestió del govern en la licitació de la recollida d’escombraries porta a porta, durant el Ple el govern rectifica dos importants aspectes de la licitació que s’havien posat sobre la taula des de fa cinc mesos

Els i les socialistes de Vilanova i la Geltrú consideren que el Ple d’abril torna a ser una mostra de la manca de diàleg i consens del govern que s’imposa unilateralment en temes de gran calat per la ciutat.

Fa només cinc mesos el govern va aprovar en solitari la nova licitació de la recollida d’escombraries ‘Porta a porta’, i ara en proposa la seva suspensió perquè s’ha materialitzat allò que tothom sabia (treballadors i treballadores, oposició i fins i tot el mateix govern): que la licitació no era correcta ja que estava feta amb moltes deficiències en aspectes essencials a nivell econòmic.

En el moment de la licitació, els treballadors i treballadores van sol·licitar aturar la licitació un parell de mesos per poder negociar i incorporar els acords amb l’empresa i el govern s’hi va negar rotundament. Finalment ho hagut de fer aturant la licitació ja en marxa i després d’una vaga.

En aquesta línia de despropòsits, dues hores abans del Ple, el govern presenta per urgència, sense ni una trucada d’explicació, una proposta per aprovar que el Ple delegui a l’alcaldessa la capacitat de decidir la forma en que es revisaran els preus del contracte de la recollida de residus. Cal dir, que en la licitació inicial no hi havia cap revisió de preus pels set anys de contracte, fet totalment temerari. Al final, el govern ha de tornar a rectificar.

El grup municipal socialista creu que aquesta lamentable situació en què ens trobem ara pel que fa a la recollida d’escombraries, és responsabilitat única del govern que ha estat incapaç de trobar una solució després de 4 anys. Es tracta d’una situació generada pels grups municipals, ara al govern, d’ERC i CUP quan el 2018 es van negar a aprovar des de l’oposició un nou servei i una nova licitació. I no entenem com l’alcaldessa i ERC segueixen mantenint la regidora Marta Jofra al capdavant de la regidoria després de la seva nefasta gestió.

Al Ple d’abril també es van aprovar definitivament, amb el suport només del govern, els pressupostos per a l’any 2022, desestimant totes les al·legacions presentades per la secció sindical majoritària a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El PSC destaca com a fet inèdit, que tots els pressupostos d’aquest govern han rebut al·legacions per part de la mateixa secció sindical per incomplir els acords que aquest govern municipal o l’anterior govern de ERC i JuntsxCat, havien arribat amb els treballadors i treballadores. Van signar uns acords dels que ara se’n desdiuen.

En aquest ple també es va aprovar per àmplia majoria la sol·licitud a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de la pròrroga i l’ampliació a tot el terme municipal i per tot l’any de la zona d’excepcionalitat horària comercial de Vilanova i la Geltrú, com a municipi turístic. El PSC es mostra sorprès com gràcies a un govern de la CUP i ERC s’ha aprovat aquesta excepcionalitat a tota la ciutat, ja que quan estaven a l’oposició es van mostrar molt bel·ligerants a l’excepcionalitat parcial aprovada fa quatre anys.

Finalment, en el torn de mocions, des del grup municipal del PSC es fa una valoració satisfactòria que el govern després de molts mesos, aprovi una moció presentada pel grup socialista, en aquest cas, per la millora de l’avinguda de Vilafranca al barri del Tacó. Es tracta d’una proposta que el PSC va treballar conjuntament amb l’Associació de veïns i veïnes després d’una visita al barri i que fa referència als acords de l’any 2018 entre el govern, que en aquell moment en formava part el PSC  i  el gruo d’ERC per tal que es materialitzés algunes accions vinculades a l’obertura del parc comercial:  amb accions promoció del comerç del centre, millora dels aparcaments dissuassoris, millores paisatgístiques i un procés participatiu per actualitzar la proposta de millora i reordenació de l’Avinguda de Vilafranca abans de l’obertura del centre.

El PSC vetllarà pel compliment d’aquesta moció aprovada per unanimitat.

 

 

Vilanova i la Geltrú, 5 d’abril de 2022

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat