Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Moció per a la millora de l’avinguda de Vilanfranca de Vilanova i la Geltrú

Avinguda Vilafranca

L’any 2018, davant la proposta d’implantació d’un parc comercial al polígon de la Masia d’en Barreres, el govern en aquell moment i el grup municipal d’ERC, van acordar una sèrie de compromisos per a la votació de la modificació del Pla General al sector Masia d’en Barreres.

Entre d’altres, es preveia incrementar el nombre d’aparcaments perifèrics, principalment al voltant de la ronda Ibèrica i la rambla de Sant Jordi, amb una millora de la senyalització de les zones d’aparcament a la ciutat.

També es preveien accions diverses per dinamitzar el comerç urbà de proximitat,  equilibrar i enfortir el conjunt del teixit comercial.

També es va preveure el compromís de col·laboració amb l’empresa promotora per a la promoció de contractació de persones, especialment en col·lectius de més difícil inserció i, finalment, també es va acordar amb el grup d’ERC una intervenció paisatgística per a la creació de corredors que facilitin l’accés als entorns naturals del nostre municipi i que inclogui la senyalització dels diferents camins, els corredors verds, els circuits saludables i els espais naturals i culturals destacats.

Actualment es desconeix en quina situació es troben molts d’aquests compromisos i si estan o no en l’agenda del govern municipal.

Finalment, un altre compromís que sí que va adquirir l’anterior govern amb el veïnat i al que es va sumar el grup d’ERC, va ser la reducció de l’afectació del trànsit al barri del Tacó, mitjançant la proposta de pacificació que calia treballar amb els veïns a partir dels treballs de reurbanització que té l’Ajuntament en aquest vial.

A més a més, es va adquirir el compromís d’estudiar mesures com el perllongament del carril bici, o els autobusos llançadora, etc. De moment, només s’està actuant sobre l’àmbit de la mobilitat privada, i certament aquest pot ser un nou accés a la ciutat a utilitzar com a via alternativa a les rondes, davant del col·lapse que presenten i, per tant, que l’avinguda de Vilafranca es converteixi en un dels principals vials d’entrada/sortida, com havia estat feia dècades fins a l’obertura de la ronda d’Europa i enllaços a la C-31 i C-32 per la nova C-15.

L’obertura del parc comercial, conjuntament al centre d’oci i cinema, ha de contemplarse dins de les prioritats municipals en matèria de mobilitat i donar compliment a l’estudi de mobilitat, amb el promotor, però també actuant en aquells àmbits directament afectats però fora de l’àmbit com és la mateixa Avinguda Vilafranca.

Paral·lelament, les obres de construcció i la posterior obertura de nous establiments, ha suposat un ingrés extraordinari en forma d’impostos, amb quantitats econòmiques que haurien de revertir d’alguna manera també de forma directa al barri del Tacó, en primer lloc perquè és l’indret a on es veurà incrementada més la mobilitat, i de l’altre, perquè cal també compensar la històrica afectació per contaminació de l’antiga cimentera i altres elements, per tal que aquesta avinguda sigui un autèntic eix de comunicació entre el barri i el centre de la ciutat.

Per tot això, es proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció de l’acord següent:

ACORD

PRIMER. Estudiar i actualitzar el projecte de reurbanització de l’avinguda de Vilafranca en el termini dels propers 6 mesos.

SEGON. Impulsar un procés participatiu en l’actualització del projecte amb els veïns i veïnes del Tacó.

TERCER. Estudiar la seva execució en un període no superior a un any.

 

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat