Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Comunitat del PSC en referència a les obres de l’avinguda Francesc Macià

Francesc Macia

Totes les actuacions que es fan sense cap tipus de participació malgrat afecten barris i activitats econòmiques. Ja no és que no comptin amb l’oposició, és que han decidit no escoltar ningú a la ciutat

Recentment el govern de Vilanova i la Geltrú liderat per ERC ha comunicat l’inici de les obres del carril bici a l’avinguda Francesc Macià a partir d’aquest mes de maig. Aquest anunci ha provocat que veïnat i comerços protestin contra les formes del govern, ja que el projecte s’ha aprovat sense comptar amb la participació de ningú.

El govern d’ERC, Junts i la CUP va aprovar definitivament el projecte durant el setembre de 2021, després de l’exposició pública durant l’agost aquest nou projecte de carril bici que segueix el fil de totes les actuacions que es fan sense cap tipus de participació malgrat afecten barris i activitats econòmiques. Ja no és que no comptin amb l’oposició, és que han decidit no escoltar ningú a la ciutat, allunyant-se absolutament de la realitat i del dia a dia de les necessitats reals dels barris.

Ho van fer amb el carrer Canigó, generant un conflicte per no haver sabut generar un espai de participació i treball previ, van continuar amb la ronda Ibèrica, gerent un caos a la mobilitat de tota la ciutat i ho han culminat amb els projectes de carril bici, primer a la rambla Samà, amb unes obres realitzades sense cap participació prèvia de veïnat i comerços a l’hora de dissenyar i planificar el projecte i en plena campanya de temporada de Nadal, afectant a diversos comerços, per acabar amb un projecte similar que es farà ara a l’avinguda Francesc Macià, que a més comportarà l’eliminació del doble sentit en algun tram del carrer o les actuacions del Pla de pacificació que continuen demorant-se sense cap data.

Les obres comporten eliminar places d’aparcament en un barri amb una gran necessitat, a més d’eliminar i allunyar les zones de càrrega i descàrrega en una de les poques artèries comercials fora del centre, generant més dificultat sobretot a petits comerciants que donen servei a tota aquesta zona de la ciutat.

Des del PSC vam conèixer el malestar fa dies en una trobada amb l’associació veïnal i properament ens trobarem amb altres entitats afectades, però malauradament, la política de l’ordeno i mano del govern en aspectes importants com la mobilitat, el sistema de recollida d’escombraries o altres projectes destacats, fa difícil que hi hagi un canvi de rumb durant l’any que queda de mandat, especialment quan el govern ja ha aprovat la resta de projectes i ens preocupa com executaran els 3 milions d’euros previstos per continuar fent carrils bici a la ciutat, sense comptar amb ningú, sense participació i sense cap planificació global, sense millorar el transport públic ni oferir alternatives.

Qualsevol millora de la via pública hauria de ser benvinguda sempre que s’hagués fet comptant amb tothom i ben planificada, cosa que aquí no s’ha fet. Vilanova continua en mans d’un govern amb majoria absoluta sense rumb, que continua generant problemes en compte de solucionar els que tenim, sense un projecte de ciutat i que no dialoga ni escolta.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat