Socialistes de Vilanova i la Geltrú

‘Divorci del govern amb la ciutadania’, per Juan Luis Ruiz

Manifestació contra el govern municipal

ERC, JuntsxCat i els no adscrits rebutgen debatre al Ple sobre les obres del carril bici a l’avinguda Francesc Macià a petició de veïnat i comerciants

Ahir el govern va imposar un cop més la seva majoria absoluta per evitar un debat sobre la planificació de les actuacions en matèria de mobilitat. El PSC, junt amb la resta de l’oposició, va presentar una moció consensuada amb l’associació de veïns del Molí de Vent i recolzada per bona part d’associacions de veïns de la ciutat, entitats comercials o gremis més representatius del sector del comerç i l’hostaleria.

Si fa uns mesos la falta de diàleg era amb relació al barri del Prat de Vilanova o de la construcció d’un aparcament de càrrega i descàrrega a la zona verda de la plaça del Mercat, ara el conflicte generat pel mateix govern es trasllada a altres barris.

Des de fa mesos, el govern executa obres de carrils bici o altres actuacions que han aprovat sense consultar o fer un mínim procés de participació amb el veïnat afectat o els comerços amb l’excusa que el 2020 ja van fer una reunió telemàtica.

En el cas de la rambla Samà, a finals de 2021 i en plena campanya comercial de Nadal després de les restriccions, van decidir executar el carril bici. Ara tenen previst iniciar un nou carril, aquest cop a l’avinguda Francesc Macià.
El govern en cap de les dues actuacions ha incorporat cap procés participatiu ni d’escolta amb ningú. De fet, el projecte està aprovat des de juliol de 2021 i ja han adjudicat les obres.

Veïnat i comerciants demanen el que hem demanat des de l’oposició en totes les intervencions a la via pública: informar, escoltar i incorporar la mirada del veïnat, així com proposar mesures alternatives, que, ahir, a correcuita, el govern va començar a difondre com un nou aparcament dissuasiu al voltant de l’avinguda de Cubelles.

Val a dir que l’única trobada que ha fet el govern, el regidor de mobilitat va comunicar als veïns i veïnes que no farien cap canvi al projecte, per tant, amb una nul”la voluntat de cercar alternatives.

La manifestació d’ahir és la punta de l’iceberg del malestar que hi ha la ciutat per les formes de fer d’un govern sense rumb ni projecte, que s’ha tancat en si mateix amb un silenci còmplice d’ERC alarmant sobre la nefasta gestió d’àmbits tan importants com la mobilitat o la via pública.

El govern ha anat prenent decisions de forma unilateral: el model de recollida i la neteja, la mobilitat o altres projectes sense informació, consens ni diàleg, al que se suma una actitud preocupant en relació amb la gestió dels regidors no adscrits expulsats de la CUP, o decisions polèmiques aprovades també ahir com l’increment desorbitat del salari d’un gerent sense explicar públicament els motius, o la modificació de tots els estatuts de les empreses per garantir la presència de regidors trànsfugues i assegurar la majoria del govern.

A la interpel·lació de tota l’oposició en contra d’aquests dos punts, el govern va oferir el mateix que ofereix a la ciutadania: silenci i cap explicació ni diàleg.

Vilanova i la Geltrú no es mereix un govern que s’amaga i sense rumb.

Vilanova i la Geltrú es mereix un Bon Govern.

Juan Luis Ruiz
PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat