Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Responsabilitat amb un únic objectiu: el millor per a Vilanova i la Geltrú

Juan Luis Ruiz, cap de l'oposició i cap de llista del PSC a Vilanova i la Geltrú

Les propostes que des del PSC Vilanova i la Geltru vàrem presentar al govern municipal han estat incloses en els comptes

En el darrer Ple municipal es va aprovar el Pressupost del consistori per al 2023. Un pressupost que des del Grup Municipal del PSC, en un exercici de responsabilitat, hem facilitat amb la nostra abstenció. Aquesta actitud d’oposició responsable no és nova per a nosaltres i, de fet, és l’actitud que ha caracteritzat la nostra manera de fer al llarg del mandat municipal que finalitza en els pròxims mesos. Responsabilitat amb un únic objectiu: fer possible el millor per a Vilanova i la Geltrú.

És amb aquest propòsit que, un any més i com tots els anteriors, els i les socialistes hem presentat les nostres propostes al pressupost i ens hem mostrat disposats al diàleg amb el govern. Què ha canviat? Què ha fet que enguany des del PSC sí que puguem facilitar l’aprovació dels comptes municipals? Doncs que, per primera vegada en una negociació pressupostària, el govern s’ha mostrat disposat al diàleg. Per primera vegada el govern ha valorat i considerat les nostres propostes al pressupost. I, per primera vegada en tres anys i mig, ha acceptat incloure bona part d’aquestes propostes al pressupost de la ciutat.

Segurament, té molt a veure en aquest canvi d’actitud del govern la pèrdua de la majoria absoluta, amb la sortida dels tres regidors trànsfugues. I, segurament també, hauria estat molt més fàcil per a nosaltres el no als comptes municipals, especialment, en context electoral i amb un govern absolutament afeblit i desorientat. Però nosaltres no estem en la política municipal per fer allò que és més fàcil, sinó per fer possible una ciutat millor per a tots i totes. Així ho hem reivindicat al llarg de tot el mandat i així hem practicat la nostra oposició. I, en coherència, amb el pressupost 2023 no ha estat diferent.

Som molt conscients que la ciutat no és aliena l’actual context global de crisi econòmica i social que a la nostra ciutat colpeja moltes famílies. És per aquest motiu que no podíem permetre que Vilanova i la Geltrú no tingués pressupost. Perquè una ciutat sense pressupost és una ciutat paralitzada i, sens dubte, és una ciutat que deixa passar oportunitats. No és, des del nostre punt de vista, moment de deixar escapar oportunitats de millora per a les famílies en situació de vulnerabilitat, per fer més atractiva la nostra ciutat o per acostar l’Ajuntament als barris. Per això vam estendre la mà al govern i vam presentar un conjunt de propostes que el govern ha decidit incloure al pressupost.

Propostes per a una ciutat que prioritzi les persones, amb increments significatius de les partides destinades a l’atenció a la dependència amb un increment de 800.000€ per AISSA, els ajuts a les famílies i una nova partida de 30.000€ per a la prevenció de la violència masclista; i l’impuls  de polítiques molt necessàries destinant nous recursos a l’escola inclusiva, l’apropament de la cultura als barris i a la posada en marxa de plans locals d’ocupació, quan el govern es negava a fer-ho durant tot aquest mandat.

Propostes, també, per a una ciutat més neta i ordenada. El govern municipal ha estat negant durant els darrers tres anys un increment i reforç en el servei de la recollida d’escombraries, ja que deien que no calia perquè la solució implicava per imposar el porta a porta a la ciutat. Des del PSC vàrem posar com a condició per treballar els pressupostos que hi hagués un important augment de recursos (650.000€) per reforçar el servei de recollida de la brossa, com així finalment ha estat. Igualment per a la jardineria amb 50.000 més. Cal destacar l’aportació extra de 1.500.000€ que la Diputació de Barcelona liderada pel PSC per a la renovació de l’enllumenat públic.

Per altra banda, també posàvem com a condició que es complís amb la moció presentada pel PSC i aprovada pel Ple municipal, de millorar i reformar l’Avinguda Vilafranca fruit de l’augment del trànsit rodat que provoca l’obertura del nou Parc Comercial.

Propostes per gaudir de més i millors equipaments  amb la creació de noves partides per a la millora dels pavellons Isaac Gálvez i Casernes, la rehabilitació de l’edifici de les Calderes i de la biblioteca Armand Cardona Torrandell gràcies a l’aportació del Govern de l’Estat, i l’impuls a la construcció d’una nova prefectura de la Policia Local. I propostes per a un Ajuntament més transparent i proper amb recursos per fer possible l’atenció ciutadana als barris sense necessitat de desplaçament a la plaça de la Vila. Alhora també teníem molt clar que cap d’aquestes inversions es condicionessin a la veda de sòl públic com el govern municipal havia fet en els pressupostos anteriors.

En definitiva, amb l’aprovació del pressupost municipal, com hem intentat fer al llarg d’aquests anys a l’oposició, no hem fet el més fàcil sinó allò que és correcte. I allò correcte no és tombar el pressupost per afeblir encara més el govern, sinó garantir un instrument essencial per a la millora del dia a dia de la ciutadania.

 

Juan Luis Ruiz

Cap de llista del PSC a VNG

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat