Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El PSC debat sobre l’estat de la cultura a Vilanova i la Geltrú

Sixte Moral, Marijó Riba, Teresa Llorens, Raquel Casas i Quico Mestres participen a 'DiàlegsXVNG: Parlem de Cultura'

Els i les socialistes proposen la redacció d’un nou Pla d’Equipaments culturals a la ciutat i que el FIMPT dugui el nom d’en Miquel Gonzàlez

El PSC va debatre aquest dijous sobre la cultura a la ciutat, en una taula amb l’editor Quico Mestres, la poetessa i professora Raquel Casas, la promotora cultural i regidora de Cultura entre 2011 i 2015, Marijó Riba i Teresa Llorens, regidora i candidata, la taula va ser moderat per Sixte Moral alcalde entre els anys 1999 i 2003. Aquesta nova trobada es va emmarcar en el cicle dels ‘DiàlegsxVNG’ que el PSC està organitzant, des de fa més d’un any, amb l’objectiu d’obrir debats públics sobre l’estat de la ciutat en diversos àmbits.

La sessió, centrada en les polítiques culturals a la ciutat, va abordar temes cabdals com el patrimoni, la cultura popular, el paper de les entitats, el suport a la creació en àmbits com les arts plàstiques i visuals, la música, l’escriptura, el teatre, la dansa… remarcant l’escola d’art i disseny, l’escola-Conservatori de música, l’auditori, el teatre o la Sala com a espais que han de ser motors per la creació cultural. També es va valorar les biblioteques com equipaments claus per la promoció de la lectura i generadors de cultura.

Així mateix, es va destacar la cultura com a element de cohesió social però també com a motor econòmic de la ciutat a través del seu patrimoni, festes, museus, platges, festivals… Des del PSC també es va proposar que el FIMPT dugui el nom de Miquel Gonzàlez a la memòria d’un dels impulsors del Festival. També es va reconèixer la importància d’apropar la cultura als barris a través dels centres cívics, que esdevinguin equipaments socials i culturals amb l’objectiu de democratitzar la cultura.

Es van recollir propostes com la creació d’un Observatori de la cultura com una eina per generar reflexió i anàlisis en relació amb les polítiques culturals de la ciutat, o la necessitat de recuperar premis que incentivin la creació artística a la ciutat.

Entre altres aspectes, el PSC proposarà en el seu programa l’elaboració i redacció d’un Pla d’Equipaments culturals a mitjà i llarg termini, fent una revisió exhaustiva dels equipaments existents i contemplant la construcció de nous equipaments com un nou teatre auditori, així com l’ús de l’edifici de les Calderes com equipament cultural de referència al barri de mar, plantejant que pugui contemplar una tercera biblioteca a la ciutat.

Finalment, el pròxim 28 d’abril celebrarem el darrer ‘DiàlegsXVNG’ abans de la campanya electoral que girarà al voltant dels reptes i oportunitats de la ciutat.

 

 

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat