Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Vaga d’escombraries, el resultat d’una mala gestió

Imatge de l'estat dels contenidors al carrer Col·legi

Mentre no es gestionava el servei s’han dedicat molts recursos a estudiar la implantació d’un servei “Porta a porta” que s’ha fet sense cap consens i sense escoltar les demandes dels treballadors del servei

Aquest dilluns hem conegut el comunicat de la plantilla de Valoriza que ha decidit iniciar una vaga del servei de recollida d’escombraries a partir de l’11 de febrer. Això representa la culminació del que ja és una nefasta gestió del servei més important de qualsevol ciutat i que a Vilanova i la Geltrú, des de fa ja massa temps, té un aspecte vergonyós i lamentable. Això és un fet prou evident passejant pels carrers i places de forma generalitzada.

Cada any que aquest servei ha passat amb un contracte prorrogat forçosament per l’Ajuntament ha anat a pitjor, i tot és degut per la incapacitat d’assumir la responsabilitat d’haver-nos deixat amb un servei sense un contracte vigent, i ja portem 4 anys amb una pròrroga forçosa sense que s’hagi pogut fer cap inversió ni millora notable.

Mentre no es gestionava el servei s’han dedicat molts recursos a estudiar la implantació d’un servei “Porta a porta” que s’ha fet sense cap consens. I la vaga és una conseqüència més d’aquesta actitud del govern d’actuar unilateralment i sense generar el mínim diàleg ni informació d’un tema que cada cop preocupa més a la ciutadania i empreses de la ciutat, sobretot perquè aquest any tornaran a viure una nova pujada de les taxes.

En aquesta manca de diàleg hi ha també la negativa d’escoltar les demandes dels treballadors del servei, que estaven en procés de negociar un nou conveni laboral i que el govern va decidir no esperar el termini de setmanes que els mateixos treballadors van demanar al govern. Aquest va ser un motiu més pels quals el PSC va rebutjar la nova licitació imposada pel govern.

Recentment però, el govern ha començat a reaccionar tard i malament, amb una sanció a l’empresa que hem d’esperar que acabarà al jutjat, i de l’expedient hem pogut veure com l’ajuntament ha anat modificant i reduint alguns serveis per reforçar la recollida de voluminosos, per tant, el propi govern és conscient de la falta de recursos i de la situació. A més, de tota la documentació ens assabentem que la mateixa empresa hauria presentat ja fa un any mesures per reforçar i revertir aquesta situació que ens trobem constant al voltant dels contenidors, que suposadament no s’ha atès perquè no s’ha vist cap canvi, al contrari.

Ni diàleg, ni recolzament a reivindicacions laborals, ni cap balanç positiu de la seva gestió ni cap voluntat de cercar millores al servei. Aquest és el resum d’aquest mandat en la gestió de la recollida d’escombraries.

Davant de tot això, què més ha de passar perquè l’alcaldessa i el grup d’ERC majoritari al govern, moguin fitxa? A què esperen?

 

Juan Luis Ruiz

PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat