Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Un informe demanat pel PSC atura la licitació del ‘Porta a porta’ de les escombraries

Escombraries

L’Ajuntament ha fet un informe tècnic on s’explica que el preu del contracte es veu modificat i que cal refer tot el procediment, i per això, amb un altre Decret de l’alcaldessa, han acordat que suspenen el procediment de licitació a l’espera de retirar-lo. Davant de tot aquest procés erroni d’una mala gestió del govern municipal, el PSC lamentem com s’ha actuat, amb precipitació i prepotència.

El dia 17 de febrer l’alcaldessa va signar un Decret enmig de la vaga de la recollida d’escombraries per recollir part de les reivindicacions que feien els treballadors i treballadores. Cal dir que aquestes reivindicacions ja es van demanar recollir-les tot just abans d’iniciar-se la licitació d’aquest nou servei (setembre 2021), i que el govern d’ERC-JuntsxCat i la CUP es van negar a posposar només unes setmanes l’aprovació del nou concurs, tal com havien demanat el comitè d’empresa, esperar i poder incorporar aquest conveni abans d’iniciar un procediment que ja va néixer amb molts dubtes sobre la viabilitat econòmica de tot el sistema que el govern volia implantar.

Així, amb aquest Decret de l’alcaldessa es pretenia resoldre la situació de vaga i de l’altra, procedir a què tots els recursos presentats per empresa, comitè i els diversos sindicats es desestimessin pel Tribunal de contractes, en incorporar el conveni col·lectiu al plec del concurs, allò que justament demanaven el mes de setembre treballadors i també part dels partits de l’oposició.

El Decret signat, al modificar els plecs del concurs, havia de ratificar-se al Ple del passat dilluns i a instàncies del PSC, l’alcaldessa va dir que no feia falta perquè el Tribunal de contractes ja havia resolt la seva incorporació. Davant del dubte que això generava, el PSC va sol·licitar que es pronunciés el Secretari general i es va acordar que es demanaria un informe.

Des del PSC es mantenia que independentment de les quatre resolucions del Tribunal de Contractes, calia que el Ple ratifiqués el Decret, i per això es va demanar per escrit l’endemà del Ple, un informe jurídic clarificant aquestes i altres qüestions que suposen incorporar el conveni col·lectiu en aquests moments, quan ja hi havia definit un preu del concurs, entre altres aspectes, per això es va demanar clarificar tot això en aquest informe.

La sorpresa ha estat avui quan l’Ajuntament ha fet un informe tècnic on s’explica que davant de tots aquests fets, el preu del contracte es veu modificat i que cal refer tot el procediment, i per això, amb un altre Decret de l’alcaldessa, han acordat que suspenen el procediment de licitació a l’espera de retirar-lo. Davant de tot aquest procés erroni d’una mala gestió del govern municipal, el PSC lamentem com s’ha actuat, amb precipitació i prepotència.

Un despropòsit majúscul després de 3 anys amb informes que han costat milers d’euros, i de 4 anys del servei de recollida absolutament en precari per la decisió dels mateixos partits que governen actualment, generant una situació lamentable del servei, amb increments desproporcionats com mai de la taxa d’escombraries i amb una pròrroga forçosa que comporta tenir el servei sense poder fer inversions o altres millores.

Aquest és el fracàs del projecte estrella del govern, del qual exigim que s’assumeixin responsabilitats tècniques i polítiques, amb la dimissió immediata de la regidora i exigint responsabilitat a la màxima responsable del govern, l’alcaldessa, que ha permès que la ciutat s’hagi vist abocada fins i tot a una vaga, recursos davant de Tribunals, la paralització del procediment, i tenir un servei en precari amb una gestió més que lamentable per part de l’equip de govern. Una situació insòlita que la ciutat no es mereix.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat