Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Nou ple, nou desgavell del govern

Servei de Jardineria

Aquest dilluns, en temps de descompte el govern d’Olga Arnau va presentar l’expedient del nou contracte de jardineria en un ple extraordinari i a una setmana de la finalització de la darrera pròrroga d’aquest servei.

Des del PSC lamentem un cop més la forma en què es gestionen i planifiquen els diversos processos que afecten els serveis municipals, tal com va passar amb la neteja viaria que resta a l’espera de conèixer com s’internalitzarà i la recollida d’escombraries que es troba suspesa.

En el cas de la jardineria el govern ha promès durant 3 anys que es reconeixeria les 35 hores setmanals dels treballadors i treballadores, tal com es va acordar per unanimitat en el ple de maig de 2019, per equiparar-los amb la resta de serveis. Ahir, però, a darrera hora el govern va retirar de l’expedient la possibilitat de reconèixer els acords signats per tal d’assolir aquesta equiparació, tot i que els estudis de dimensionament de tot el servei es van calcular sobre aquestes 35 hores.

Un cop més, davant d’una manca de previsió i de planificació d’un dels aspectes més importants, el govern no va fer cap mena d’autocrítica i com sempre, va excusar-se en informes i en la gestió d’altres, tot i la promesa feta als treballadors i treballadores que el servei es municipalitzaria i ser una de les raons fonamentals esgrimides pels regidors i regidora no adscrits per mantenir-se al govern.

El govern disposava ja a l’octubre de l’any passat de les conclusions de la comissió d’estudi de municipalitzacions on ja s’acordava no municipalitzar aquest servei, però no va ser fins fa una setmana que es va fer públic. Tot i això, el govern va generar una expectativa als treballadors i treballadores, primer amb la promesa de la municipalització i després, amb el reconeixement de les 35 hores. Finalment, cap de les dues promeses del govern han estat una realitat, generant un nou conflicte amb un servei.

Prova d’aquesta improvisació i del poc marge de decisió, és que en el mateix Ple es va haver d’afegir un punt d’urgència per modificar l’expedient que s’havia d’aprovar.

Davant de tants dubtes i incerteses, des del PSC vam lamentar les formes del govern, gens transparents amb la resta de partits de l’oposició i amb els treballadors i treballadores, i a més, amb un servei que ara entra en un procés de negociació amb l’empresa per decidir com es prestarà fins que es pugui adjudicar el nou contracte. Lamentem també el grau de cinisme de la regidora Marta Jofra en afirmar, en el mateix ple, que els acords de ple no serveixen per res.

Mentre el govern continua improvisant van engrandint els problemes, ja que dels contractes més importants de la ciutat sobre serveis que tenen un impacte a la via pública, un es troba suspès, com és la recollida d’escombraries; la jardineria entra en un procés a on ja s’ha anunciat la impugnació per incompliments amb els treballadors i les treballadores i la neteja viària, a una setmana del suposat inici del servei, ahir diversos treballadors i treballadores van manifestar-se per queixar-se de com s’està duent a terme el procés que comportarà passar de l’actual empresa a la Companyia d’aigües, ja que el govern no vol subrogar a tots els treballadors/es del servei així com no mantenir-los les actuals condicions laborals i salarials.

Vilanova i la Geltrú no es mereix aquest nou desgavell provocat pel govern municipal. Vilanova i la Geltrú es mereix un bon govern.

Juan Luis Ruiz

PSC Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat