Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El govern d’Olga Arnau deixa al carrer a 16 treballadors del servei de neteja viària

Manifestació treballadors servei neteja viària

El servei de neteja viària comença una nova vaga indefinida davant la pèrdua de drets laborals i socials de la plantilla en què es tradueix el traspàs de la plantilla a la Companyia d’Aigües de Vilanova

A principis del mandat, el govern d’ERC-Capgirem CUP- JuntsxCat asseguraven que era necessari internalitzar els serveis. Per a ells, només la municipalització era garantia de bona gestió i de blindar els drets laborals de les treballadores i treballadors. Si bé la realitat ha resultat ser una altra: el procés d’internalització dels tres contractes dels serveis més importants de la ciutat, el de neteja viària, recollida d’escombraries i jardineria, han estat un fracàs amb majúscules. 

Avui, 1 de juny, comença una nova vaga indefinida del servei de neteja viària,  la tercera en els últims mesos, però que, aquest cop, coincideix amb el dia en què es fa efectiu el seu traspàs a la Companyia d’Aigües de Vilanova. Un nou contracte que, cal recordar que, arriba amb dos mesos de retard a causa de les modificacions vàries en els plecs de condicions dels contractes i que deixa a 16 persones a l’atur.  

El grup municipal del PSC ha votat en contra de les tres licitacions precisament no pel fet que es tracti de models de gestió que no compartim, i que estem segurs que poden ser molt millors, sinó per la pèrdua de drets laborals i socials dels treballadors i treballadores dels diferents serveis.

Al llarg dels darrers mesos, el govern municipal ha afirmat públicament que els nous contractes i/o els canvis de gestió donen garanties de qualitat a la ciutadania, a més de garanties laborals a les plantilles que els presten, sent l’opció més avantatjosa per ells i elles.

No obstant això, el resultat ha estat tot el contrari, fet que s’ha traduït en diverses manifestacions en contra de les tres licitacions pel que és una pèrdua de drets laborals i socials. A tall d’exemple, amb la nova licitació els treballadors i treballadores de jardineria perden el dret a una jornada laboral de 35 hores, aprovada per ple el març de l’any 2019.

En la mateixa línia, el passat mes de febrer, el personal del servei de recollida d’escombraries va convocar una vaga en defensa dels seus drets laborals per tal que la nova  licitació recollís els aspectes del conveni que s’estava negociant amb l’empresa, ja que l’anterior feia mesos que estava caducat.

Ara, l’últim despropòsit del govern arriba amb la neteja viaria. La seva internalització aconsegueix que 16 persones, fins ara al servei, es quedin a l’atur i el personal que sí que se subroga perd drets laborals i socials que fins ara tenien reconeguts en el conveni actual. Un 22% menys de personal en un dels serveis més importants de la ciutat no és, precisament, garantia de qualitat i quan Vilanova i la Geltrú està més bruta i abandonada que mai.

Des del PSC estem i estarem al costat dels treballadors i de les treballadores, en defensa dels seus drets laborals i socials i per la millora de les seves condicions de treball.

PSC Vilanova i la Geltrú

Vilanova  la Geltrú, 1 de juny de 2022

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat