Socialistes de Vilanova i la Geltrú

L’oposició fa canviar l’actitud del govern de VNG que volia tancar AISSA

Regidors PSC, al ple de l'Ajuntament de VNG

Creiem que cal un debat profund, sense acords prefixats i sense presses pel que fa al futur d’aquests serveis

El Ple de juliol va debatre en només 30 minuts les propostes presentades pel govern, mostrant un cop més la seva falta d’iniciativa política. El contingut i debat bàsicament va venir per les mocions presentades pels grups de l’oposició.

Pel que fa a les propostes del govern, només dues es referien un cop més, a les pròrrogues de contractes de serveis, els més importants de l’Ajuntament. D’una banda la recollida d’escombraries, en una situació de pròrroga forçosa totalment irregular durant cinc anys, portant el servei a una situació insostenible sense cap proposta de millora i amb la licitació suspesa del projecte estrella del govern, la recollida “Porta a porta”; el Ple va prorrogar, un cop més, aquest servei mentre no es pugui iniciar un nou contracte evidenciant la nefasta gestió realitzada. De la mateixa manera, es va prorrogar el servei de jardineria fins que no es resolgui la nova licitació, que es troba denunciada per part dels sindicats i de la mateixa associació d’empreses del sector.

En l’apartat de mocions, cal destacar que van decaure dues pel vot de qualitat de l’alcaldessa, Olga Arnau. Es tracta de dues propostes que reclamaven inversions i millores en equipaments i infraestructures de la ciutat. Amb el vot contrari a ambdues propostes, s’evidencia la manca de suport i resposta del govern a les demandes de la ciutadania per la millora dels barris i de la seva qualitat de vida.

No obstant això, el PSC, a més de la moció rebutjada per la millora del pont per vianants al Prat de Vilanova, va presentar dues mocions més, que sí que van ser aprovades per unanimitat amb els vots favorables del govern i dels grups de l’oposició.

La primera permetrà la revisió del Reglament de Participació Ciutadana pel que fa a les entitats/organitzacions que poden participar en la defensa de mocions presentades al Ple, d’aquesta manera, entitats com els sindicats podran ser considerats com a entitats que tenen interès directe en les qüestions que es tracten en les sessions públiques del Ple.

La segona moció del PSC, presentada amb SOM VNG, permetrà aturar la proposta d’externalització dels serveis sociosanitaris gestionats per l’Organisme Autònom municipal AISSA formulada pel govern d’ERC, Junts i exCUP i buscar solucions alternatives a la viabilitat d’aquest ens. Com va dir la regidora socialista Gisela Vargas, no es pot deixar perdre un model d’atenció sociosanitària que va ser pioner i que ha estat defensat pels diferents equips de govern municipals.

En aquesta moció, el govern va rectificar la seva posició, fruit segurament de la pèrdua de la seva majoria absoluta, i ara s’obre a parlar amb la resta de grups de l’oposició i amb els treballadors i treballadores dels serveis.

Cal recordar que el govern ja havia posat terminis al tancament de l’Organisme Autònom durant l’any 2022 i que també havia decidit a qui s’adjudicava determinats serveis sociosanitaris. Val a dir que la proposta passava per adjudicar aquests serveis a una empresa denunciada pels sindicats per males praxis i que a més, genera en aquests moments molts dubtes de la possibilitat de dur a terme la proposta a partir d’una recent sentència del TSJC que ha invalidat acords similars d’altres ajuntaments. La moció aprovada també permetrà realitzar una auditoria externa per tal de conèixer amb més detall la situació econòmica i financera d’AISSA.

Des del PSC tenim molt clar que cal mantenir la gestió pública d’aquests serveis així com complir amb el compromís adquirit amb les treballadores pel que fa a l’equiparació amb el conveni de l’Ajuntament. Afirmar ara, com fa el govern, que l’equiparació laboral provoca un desequilibri econòmic a l’Organisme, i és una de les causes per liquidar-lo, és una falta de respecte cap als treballadors i treballadores que durant tres anys han estat escoltant les promeses per part del propi govern.

Com ja vàrem afirmar ahir, creiem que cal un debat profund, sense acords prefixats i sense presses pel que fa al futur d’aquests serveis, estudiant amb detall les diferents possibilitats, escoltant als i les professionals del sector així com experts en la matèria.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat