Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El PSC portarà l’afer Ronda Ibèrica a l’oficina antifrau

rondaibericaaa

Els i les socialistes demanarem una auditoria externa per tal d’esbrinar el cost real de totes les accions que s’han dut a terme a la ronda en aquests dos anys

El govern ha anunciat, després d’haver-ho ajornat en diferents ocasions, que finalment la setmana vinent comencen les obres a la ronda Ibèrica per suprimir el cordó d’aparcament i retornar en alguns trams el doble carril de circulació.

L’actuació, que té previst executar el govern, no retorna la ronda al seu estat inicial d’abans de la pandèmia i des del PSC demanem que es faci el desdoblament a tota la ronda en els dos carrils per direcció de circulació, tal com estava abans de l’actuació unilateral que el govern d’ ERC-JxCat-CUP van dur a terme durant la Covid-19 sense informes tècnics ni de la policia ni dels bombers.

Segons el regidor de mobilitat aquesta era mesura provisional i reversible, amb motiu de la situació de pandèmia. Però no ha estat provisional ni reversible del tot.

La realització de les actuacions ha comportat afectar la mobilitat de tota la ciutat, ja que és una de les principals vies de connexió entre l’oest i est, a més de diversos equipaments i serveis públics comarcals. La reducció a un carril per sentit ha provocat per exemple, retards en els autobusos i embussos que generen encara més contaminació.

La nova mesura proposada segueix contravenint la pròpia normativa actual de l’Ajuntament en matèria de mobilitat i és una nova improvisació del govern que encara seguirà provocant retencions i contaminació ja que la ronda disposarà de dos carrils en alguns trams i un sol carril en d’altres.

Tot i haver votat en contra de mocions que demanaven que la ronda tornés a la seva situació inicial, i de propostes, del PSC, als pressupostos rebutjades, ara després de més de 2 anys, es durà a terme aquesta acció amb un objectiu del govern purament electoralista.

Des del PSC demanarem una auditoria externa per tal d’esbrinar el cost real de totes les accions que s’han dut a terme a la ronda en aquests dos anys i portarem el tema a l’oficina antifrau perquè valorin els fets.

 

Vilanova i la Geltrú, 15 d’octubre de 2022

 

 

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat