Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El PSC garanteix l’estabilitat a l’Ajuntament amb un acord amb Vilanova En Comú Podem

Juan Luis Ruiz (PSC) i Iolanda Sánchez (VECP)

ACORD GOVERN PSC-ECP VILANOVA 2023-2027

Un cop conegut els resultats de les eleccions municipals, el PSC com a partit guanyador de les eleccions, va iniciar una ronda de reunions amb totes les forces polítiques que van aconseguir representació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Amb totes elles s’ha valorat els resultats i també s’ha manifestat la voluntat de liderar el govern per al pròxim mandat.

Tanmateix s’ha posat de manifest la voluntat d’arribar a acords i garantir un diàleg amb la resta de partits en aquells aspectes de ciutat, sense tancar-se a fórmules de governabilitat. L’assemblea del PSC celebrada la setmana passada també va debatre la possibilitat que s’explorés un acord perquè l’Ajuntament tingués un govern estable tot el mandat.

Durant les primeres trobades entre Vilanova En Comú Podem i el PSC, es van començar a explorar uns mínims acords en matèria de programes i prioritats per a la ciutat, que finalment s’ha tancat i ha estat presentat i aprovat a les respectives assemblees aquest dimarts.

L’acord, que s’adjunta, pretén també obrir un nou mandat que es basi en la col·laboració política entre el govern i la resta de grups en grans polítiques que necessita la ciutat els pròxims anys, sense tancar-se a altres fórmules de col·laboració.

D’aquesta manera, des de la constitució del nou consistori el dissabte vinent, la ciutat comptarà amb un govern estable que permeti posar en marxa immediatament l’Ajuntament i aprovar la proposta de cartipàs, que es dividirà en 5 àrees de gestió:

  • Organització, Governança, Societat del Coneixement
  • Projecció de Ciutat, Capitalitat i Universitat
  • Polítiques de Ciutadania
  • Acció Comunitària
  • Ecologia, Urbanisme i Serveis Urbans

El PSC valora de manera molt satisfactòria l’acord de govern, que permet garantir i prioritzar els temes de ciutat mitjançant 10 grans eixos, amb algunes actuacions que es posaran en marxa de forma immediata.

El PSC també ha volgut agrair la predisposició i voluntat de la resta de grups municipals, tant els que han manifestat la voluntat d’arribar a acords, com els que han comunicat la voluntat de fer una oposició útil, amb qui es vol obrir una nova etapa de més diàleg, consens i participació dins de l’Ajuntament i també amb la ciutadania.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat