Socialistes de Vilanova i la Geltrú

Estabilitat, diàleg i polítiques de progrés per construir el futur de Vilanova i la Geltrú

Juan Luis Ruiz, alcalde de VNG

El passat dissabte vaig prendre possessió com a alcalde de Vilanova i la Geltrú. Un repte i una gran responsabilitat que entomo amb la màxima humilitat; conscient de la gran confiança que la ciutadania ha fet a la candidatura socialista en les eleccions municipals del passat mes de maig; i amb la màxima energia. És un honor poder encapçalar el govern de la meva ciutat i m’hi deixaré la pell per estar a l’alçada dels enormes reptes que caldrà enfrontar els anys vinents.

Per fer-ho, compto amb un govern estable. Un govern amb la majoria suficient per portar a terme les polítiques de progrés feministes i ecologistes que hem plantejat amb l’acord de govern amb Vilanova en Comú Podem. Un govern fort que, malgrat la seva majoria, buscarà sempre l’acord més ampli possible a l’hora de tirar endavant els seus projectes. Un govern, també, convençut, preparat i amb una gran vocació de servei públic.

Encetem, doncs, una nova etapa a la nostra ciutat. Una època de canvi que vull que ho sigui en les formes i en el fons. En les formes, amb un canvi en la manera de governar la ciutat que faci possible un acostament entre els vilanovins i vilanovines i la política municipal, que faci possible recuperar la confiança de la ciutadania en l’Ajuntament.

Quelcom que farem governant amb els peus a terra, allunyats de la prepotència i fent del diàleg constant i sincer una de les nostres senyes d’identitat. Diàleg amb el conjunt de la ciutadania, amb entitats i associacions, amb agents socials i econòmics i, evidentment, diàleg amb la resta de partits polítics. Per tant, explicarem l’acció i les propostes de govern sense oblidar-nos d’escoltar i de tenir en compte les múltiples maneres de viure la ciutat per prendre les millors decisions. Perquè estic convençut que és comptant amb la majoria, escoltant i pactant, com es construeix el millor futur per a la ciutat.

I, en segon lloc, un canvi en les polítiques, en les decisions que es prenen des de l’Ajuntament per tal d’afrontar els reptes de present i de futur, aprofitant totes les oportunitats de progrés i de creixement i, sobretot, sense deixar ningú enrere.

Amb un projecte de ciutat clar i amb uns objectius consensuats entre les dues forces polítiques que formen el govern i centrat en deu grans àmbits: polítiques urbanes de transició ecològica; una mobilitat que prioritzi la salut; una ciutat més neta i ordenada; una ciutat que protegeix el comerç i aposta per un desenvolupament local amb indústria, serveis i turisme; una comunitat cuidadora i que garanteixi els drets de la ciutadania; una ciutat feminista; una gestió pública de compromís i de servei; un Ajuntament que impulsi una transició digital no excloent; una política municipal que guanyi en democràcia; i una ciutat que mira al futur.

Un projecte amb dues mirades: la centrada en la millora de la vida quotidiana dels vilanovins i les vilanovines i la que ha de planificar i posar les bases de la Vilanova i la Geltrú que volem per al futur, per a la seva promoció i per a recuperar el lideratge de la nostra ciutat com a ciutat mitjana de Catalunya.

Polítiques per generar prosperitat i llocs de treball, polítiques d’oportunitats per a tothom. Polítiques per fer possible una ciutat capaç de pensar i de decidir el seu futur, de referència a Catalunya, capaç de generar oportunitats i prosperitat i també de redistribuir-la. Una ciutat en què la cura d’allò l’essencial, l’espai públic i els drets bàsics, garanteixen la qualitat de vida de tots i cadascun dels vilanovins i vilanovines en el seu dia a dia.

Treballaré intensament durant els pròxims quatre anys per fer possible una ciutat viva, dinàmica, atractiva, cuidada, acollidora, amb qualitat de vida i qualitat urbana arreu dels barris. Una ciutat segura. Una ciutat en la qual els que hi vivim ens sentim a gust. Que garanteix drets. Que genera oportunitats per a tothom. On poder viure. I on poder treballar.

En definitiva, em poso a la disposició del conjunt de la ciutadania per recuperar una ciutat de la que tornar-nos a sentir orgullosos i orgulloses, per fer possible la millora versió de Vilanova i la Geltrú.

 

Juan Luis Ruiz

Alcalde de Vilanova i la Geltrú

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat