Socialistes de Vilanova i la Geltrú

El govern de Vilanova i la Geltrú reduirà el cost polític

El nou govern de VNG disminueix el cost polític

L’any 2019, el govern d’ERC, Junts i la CUP va aprovar amb els vots dels 3 partits, un import de les dedicacions que amb els increments salarials actualitzats a 2023 suposaria un cost de 593.597,48 €. La distribució d’aquests imports entre els regidors, suposava que dos membres del govern tinguessin dedicació exclusiva, això vol dir, percebre un únic salari, mentre que 10 regidors i regidores, amb una dedicació al 75% i uns 44.000 euros, podien tenir la possibilitat, a més, percebre altres salaris.

L’actual govern ha aprovat al Ple del cartipàs una proposta de cost polític que suposa 581.661,82 €, per tant, una disminució directa de 12.000 € respecte dels salaris de l’anterior govern. L’alcalde tindrà aquest mandat exactament el mateix salari que cobrava l’anterior alcaldessa fa 15 dies, i la resta d’imports s’ha decidit retribuir-los de manera diferent entre tinents d’alcalde i regidors delegats, ja que assumeixen funcions i responsabilitats diferents, dins de la capacitat d’organitzar-se i a més, no podran optar a tenir altres feines fora de l’Ajuntament. Això suposa un compromís de treball i dedicació amb la institució i la ciutat, a més d’assumir un compromís de no només no superar el cost del govern anterior, sinó de poder reduir-lo.

Després de l’aprovació sorprèn que aquells regidors i regidores que quan han estat al govern han pogut aprovar-se salaris, nomenar-se càrrecs de confiança, personal, i gaudir d’aquests drets, ara neguin a un altre govern el mateix, i que a més està contenint la despesa del cost polític. Aquesta afirmació a part de voler generar polèmica, perquè disposen d’aquests imports des de fa dies, és absolutament falsa i demagògica, molt poc pròpia de qui ha tingut responsabilitats de govern fins fa dues setmanes.

El govern ha preparat l’organització de l’Ajuntament molt poc temps, per tal de poder començar a treballar i revertir la situació en què s’ha deixat a la ciutat per una mala gestió tal com la ciutadania va expressar a les passades eleccions, una reversió que costarà temps i recursos. Per això des de la constitució del nou Ajuntament, el nou govern ja està prenent coneixement amb profunditat de l’estat de serveis i departaments, així com de la situació de l’actual pressupost; també, ha demanat diverses auditories i informes de viabilitat de la situació econòmica de l’Ajuntament que es faran públics, i que d’aquí a quatre anys, es tornaran a realitzar amb la finalització, per tal d’actuar amb la màxima transparència que no hi ha hagut en l’anterior mandat.

Comparteix la notícia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícies més recents

El PSC a prop teu

93 814 33 70

vilanovailageltru@socialistes.cat